Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

2022.05.17. 16:10

Segédeszköz a Délmagyarország cikkeiből

A. T. J.

Fotó: Karnok Csaba

Az ablakpucoláson kívül számtalan kreatív módja van az újságpapír újrafelhasználásának. Készülhet belőle képkeret, papírgyöngy, több csíkból összeállított papírcsiga, amelyből tárolódoboz, váza is lehet akár, vagy poháralátét.

Oktatási célokra is remekül használható az újság, a Délmagyarország, mint azt a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola pedagógusa, Gondiné Dobó Anna mutatta nekünk. Az intézménybe azért látogattunk el, hogy az ünnepélyes átadó után megnézzük, a való életben hogyan lakták be a felújított iskolájukat a gyerekek.

Fotó: Karnok Csaba

A tetőtérben jártunk, ahol olyan kisebb helyiségeket alakítottak ki, ahol néhány fős csoportokban az eltérő tanterv szerint tanuló gyerekekkel foglalkoznak a pedagógusok. A tanárnő Erikkel és Norbival a Tüskevárból olvasott részleteket, majd büszkén megmutatta a kreatív módon felhasznált Délmagyarország-os cikket. 

A cikkeket három részre vágja: cím, fotó és a szöveg, majd laminálja őket, hogy sokáig használhatóak legyenek. A gyerekek feladata pedig az, hogy összerakják a teljes cikket. Mindhárom darab hátulján egyforma matrica van, így a diákok maguk is ellenőrizhetik, jól választottak-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában