Holmik az autóroncsokból

2022.05.13. 14:30

Sokan emlékezhetnek még, mi volt az a bélás

Az idejüket kiszolgált vagy karambolozott, ezért szétszedésre ítélt autókban olykor különleges tárgyakat találnak az azokat „szétkapó” munká­sok.

I. P.

Pénzérmék és VEF-rádió is előkerült a roncsautókból. Fotók: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Legutóbb kollégánk, Ko­­vács András járt az egyik szegedi bontóban, ahol sok érdekességet látott, tapasztalt. Ezt folytatjuk a roncsokban ta­lált retró holmikkal. Érme több korszakból akadt, régi csillagos 1, 10 és 2 forintos, utóbbi, a „bélás” becenévre hallgató valóban legendás darab – az ötvenes korosztálynak ismerős a csövesek „adj egy bélást” felszólítása. 

 

Egyforintosból az utolsó, minden idők egyik legkisebb magyar érméje is napvilágra került, mint a fotó is mutatja, a 10 filléres is nagyobb nála, talán csak az 5 és a lyukas 2 filléres versenghet vele a legkisebb pénz címért. Találtak legendás szovjet–orosz táskarádiót, VEF-et is. Arról nincs infónk, hogy működőképes-e, hallgathatunk-e még rajta valamilyen műsort, adást.

Pénzérmék és VEF-rádió is előkerült a roncsautókból. Fotók: Karnok Csaba

Pénzérmék és VEF-rádió is előkerült a roncsautókból. Fotók: Karnok Csaba
Forrás: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában