Helyi közélet

2022.05.12. 12:51

Szélesebb és stabilabb lett az út

Hosszú évek óta vártak ilyen jó minőségű útra. Fotó: Majzik Attila

A vártnál hamarabb elkészült az Öregszőlők útjának felújítása, a kivitelezéshez 221 és fél millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el pályázati úton az önkormányzat. 

A város életében meghatározó szerepet tölt be a Tisza-gáton futó út, amely gazdasági, turisztikai és árvízvédelmi szempontból is jelentős: ez az az út, amelyen egy, a környéket elöntő árvíz esetén a város továbbra is megközelíthető lenne. Idegenforgalmi szempontból sem mindegy, milyen állapotban van az Öregszőlők útja, hiszen az út mentén található a Csongrádi Alkotóház és több turisztikai kisvállalkozás is, emellett a zártkertek tulajdonosai és az ott élők is örömmel fogadták az útfelújítást. 

Fotó: Majzik Attila

 Az Öregszőlők útja egy elsőrendű árvízvédelmi töltésen vezet, így korábban állami út volt, ezért is esett ki az önkormányzat által pályázható külterületi útfelújításokból. A város körülbelül három éve vette tulajdonba ezt az utat, így amint megjelentek a vidékfejlesztési program kiírásai, Csongrád elsőként nyújtotta be a pályázatát 

– tájékoztatott Bedő Tamás polgármester. A felújítás során a leromlott állapotú külterületi út egy nagyjából két és fél kilométeres szakasza újult meg. Az út Tisza felőli oldalát megerősítették, a felújítás teljes hosszában vízzáró réteget alakítottak ki az út vízoldali részén, a mintegy másfél kilométernyi keskenyebb szakaszt kiszélesítették, valamint újraaszfaltozták az érintett útszakaszt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában