Helyi közélet

2022.06.10. 17:00

Bedős pedagógusok munkáját ismerték el

A Bedő Albert erdészeti iskola szakmai vezetője, Andrési Pál az erdők nemzetközi napja és a Föld napja alkalmából Pro Silva Hungariae erdészszakmai kitüntetést kapott, Kónya Gábor igazgatóhelyettes pedig pedagógusnap alkalmából miniszteri elismerő oklevelet vehetett át.

Munkatársunktól

Díjazták a Bedő Albert erdészeti iskola pedagógusait. Fotó: Arany T. János

Az erdők világnapja alkalmából Nagy István agrárminiszter a Pro Silva Hungariae Díjat adományozta Andrési Pál, az Alföldi Agrárszakképzési Cent­rum Bedő Albert Erdészeti Tech­­nikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakmai műszaki vezetője részére, mintegy há­­rom évtizedes, kiemelkedő szín­­­­vonalon végzett, elhivatott erdőművelési oktató-nevelő munkájáért, valamint szakírói, szakirodalmi tevékenységéért. A díjazott rendszeresen publikál erdészeti lapokba és az Élet és Tudományba is. Az elismerést Farkas Sándor miniszterhelyettes és Zambó Péter erdőkért és Földügyekért felelős államtitkár adta át a múlt hét végén.

A természet védelme, őr­­zése közös felelősségünk és feladatunk. Nem lehet eléggé hangsúlyozni az erdők és az erdőgazdálkodás szerepét a Föld környezeti jövője szempontjából – fogalmazott az ünnepségen Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese. 

Kónya Gábor igazgatóhelyettes pedagógusnap alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át. A díjazott szerényen csak annyit mondott, hogy ő csak a dolgát végzi. 

Örülök neki, hogy az igazgatónő, aki a díjra felterjesztett, úgy gondolta, hogy érdemes vagyok erre az elismerésre – mondta. 

Andrésiné Ambrus Ildikó, a Bedő igazgatója hozzátette, ritka alkalom, hogy egy ilyen rendezvényen apa és fiai is szakmai elismerést vehet át, most pedig pont ez történt. Ugyanis az igazgatónő és Andrési Pál fia, Andrési Dániel, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. erdőgazdálkodási és természetvédelmi osztályvezetője részére Nagy Ist­­ván miniszter Miniszteri El­ismerő Oklevelet adományozott kimagasló gyakorlatorientált kutatói tevékenységéért, valamint az Agrárminisztérium tá­mogatásában lefolytatott természetvédelmi projektben végzett kiváló munkájáért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában