Csongrád-Csanád megye

2022.06.17. 12:30

Egyre durvábbak a migránsok

Bakondi György szerint sokan erőszakos fellépéssel próbálnak átjutni a határon. Archív Fotó: Mirkó István/MW

A százezret közelíti az idén elfogott határsértők száma, ez több mint kétszerese a múlt év azonos időszakában tapasztaltnak. Ezt a növekedést nem lehet a jó idővel magyarázni, hiszen az egész évben növekvő tendencia volt tapasztalható. Inkább egyfajta emelkedési trend figyelhető meg – minderről BakondiGyörgy, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1-en. 

Kitért arra is, hogy főként fiatal férfiak próbálnak bejutni illegálisan. 

Ők nagy csoportokban, a határt védő eszközök rongálásával és a rendőri, katonai erőkkel szembeni erőszakos fellépéssel kísérlik meg a határátlépést – tette hozzá Bakondi. 

Az elfogott határsértők számának emelkedése megyénkben is tapasztalható, csak szerdán 364 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Ferencszállás, Deszk, Szeged-Gyálarét, Szeged, Klárafalva, Szeged-Szőreg és Ruzsa közigazgatási területén. Továbbá Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében összesen 705 főt akadályoztak meg az illegális belépésben. 

Csütörtök reggelig újabb csoportok érkeztek, 177 illegális migránst tartóztattak fel Röszkén, Ásotthalmon és Szegeden, valamint Mórahalom külterületén elfogtak egy francia embercsempészt is, akinek az autójában négy afgán férfi utazott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában