Véget is ért, meg nem is a tanév az erdészetiben

2022.06.15. 14:21

Évzáró az ásotthalmi Bedőben

Szerda délelőtt tartották a tanévzárót az ásotthalmi erdészeti iskolában, ami nem azt jelenti, hogy máris kitört a diákok számára a vakáció. Először a négyhetes kötelező gyakorlat következik.

Arany T. János

Hivatalosan szerdán véget ért a tanév, de a négyhetes szakmai gyakorlat csak most kezdődik az ásotthalmi Bedő erdészeti iskola diákjai számára. Fotó: Török János

Szeptember elején, 185 munkanappal ezelőtt a nagy kollégium előtt álltunk kilátástalanul, hogy vajon mikor lesz vége ennek az évnek és most itt vagyunk. Akkor még nem tudtuk, hogy két év pandémia után milyen tanév vár ránk, visszatér-e a digitális oktatás – kezdte tanévzáró beszédét Andrésiné Ambrus Ildikó, az Al­földi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója. 

Összegezve a tanévet, elmondta, az őszi félévben kevesebb rendezvény volt, de a második félévtől enyhültek a járványügyi korlátozások, így részt tudtak venni a diákok szakmai versenyeken, osztálykirándulásokon, tanulmányi kirándulásokon.

Ki kell emelni, hogy számos versenyen értünk el országos eredményt. A Szakma Kiváló Tanulója versenyen mi lettünk az első három helyezett. Előttetek áll a jövő tanév, mindenki előtt lebegjen az, hogy érdemes ennek a csapatnak a tagja lenni és érdemes ezeken a versenyeken részt venni – hívta fel a diákok figyelmét az igazgató.

Az ásotthalmi erdészeti iskola szerdai tanévzáróján Andrésiné Ambrus Ildikó igazgató több diákot dicséretben részesített. Fotó: Török János

Az előző évekhez képest javult a tanulmányi átlag, több kiváló tanuló áll most itt közöttünk, és kevesebb volt az év végi bukás – dicsérte a diákokat az intézményvezető, majd kevésbé dicsérő szavak is elhangzottak. A hiányzások magas számával kapcsolatban megjegyezte, hogy ezt egyik munkaadó sem nézi majd jó szemmel.

A tanévzáró nem minden diáknak szólt, néhányan csütörtökön és pénteken alapvizsgát tesznek, másoknak pedig kezdődik a négyhetes kötelező nyári gyakorlat. Andrésiné még említést tett azokról a diákokról, akik megbuktak valamiből. Őket augusztus 25-én várják pótvizsgázni. Annak a reményének is hangot adott az igazgatónő, hogy egyik hatóság részére sem kell majd jellemzést írni egyik diákról sem, akik betartják az iskolai házirend iskolán kívüli íratlan szabályait a nyári szünidő alatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában