Szegedi hírek

2022.06.24. 11:13

Hálaadó mise az elmúlt tanévért

Az ünnepségen két nyugdíjba vonuló vezetőt is köszöntöttek. Fotó: Gémes Sándor

A Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatósághoz tartozó 76 óvoda, általános iskola és középiskola pedagógusai közül 550-en vettek részt azon a tanévzáró TeDeum hálaadó szentmisén, amelyet a napokban a Szent Gellért Fórum rendezvénycsarnokában tartottak meg, és amelyen Kiss-Rigó László szeged–csanádi püspök celebrálta a szentmisét. 

Homíliájában kiemelte a pró­­féták tanítását, miszerint: „a szűk kapun menjetek be, mert széles az a kapu és tágas az az út, amely a romlásba visz, és sokan mennek be rajta, de milyen szűk az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják”. A püspök ezen gondolat köré fonta üzenetét, amelyben felhívta a figyelmet a helyes döntésre, hiszen az, hogy melyik kaput választjuk, meghatározza további életünket. 
Lipcsei Imre, a Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóság főigazgatója beszédében megköszönte a pedagógusok tanév során végzett áldozatos munkáját, kiemelve a katolikus értékek szolgálatát. Bejelentette, 4 új intézménnyel bő­­vülnek. 

Az ünnepségen két nyugdíjba vonuló vezetőt köszöntöttek. Kiss-Rigó László püspök a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Szent Gellért-díj arany fokoza­tát adta át Caimacan Klárának, a békéscsabai Savio Szent Domokos Katolikus Általános Iskola igazgatójának és Katona Zsoltnénak, a szegedi Fénysugár Óvoda vezetőjének. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában