Szegedi hírek

2022.06.28. 11:58

Ivóvízvezeték-felújítási munkálatok kezdődnek a Veres Ács utcában

delmagyar.hu

Fotó: DM

2022. július 4-től ivóvízvezeték-felújítási munkálatok kezdődnek több ütemben a Veres Ács utcában, a Kolozsvári és Kálvária tér között. Az előkészítő munkálatokkal indul a felújítás. Emiatt megváltozik a forgalmi és parkolási rend az adott szakaszon.

A munkát alvállalkozó végzi a Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából. A munkálatok miatt félútpályás lezárás esetenként – a munkától függően – teljes útzár, forgalomelterelés és parkolási korlátozás várható a munka üteméhez, előre haladásához igazodva.

A kivitelezési munkaterületen az érintett lakosság számára lehetőség szerint biztosított lesz gépkocsikkal a házakba/udvarokba való bejutás. Erről az alvállalkozó tájékoztatja az érintetteket.

A munka során elvégzik a teljes gerincvezeték cseréjét a bekötésekkel együtt jellemzően 50-60 évesek a vezetékek és bekötések. A munkálatok befejezése után az érintett szakaszon új aszfaltburkolatot kap az utca.

Kivitelezés tervezett ütemezése:

1. ütem: a Veres Ács utcának a Hajnal és Farkas utca (Kolozsvári tér) közötti szakasza.

2-3 ütem: a Veres Ács utca Kálvária tér és Nemestakács utca közötti szakasza, illetve a Veres Ács utca Nemestakács és Hajnal utca közötti szakasza.

A vízellátás ideiglenes vízvezeték kialakításával történik, így a munka az ivóvíz szolgáltatásban csak korlátozottan, átmenetileg, rövidebb időszakokra okoz átmeneti fennakadást a körzetben, amiről az érintett fogyasztók értesítést kapnak.

A tervek szerint 2022. november végére befejeződnek a munkálatok, és megszűnik a forgalomkorlátozás, visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában