Jó tanuló, jó sportoló elismerések Makón

2022.06.30. 15:31

Könyv és kupon a legjobbaknak, postai úton

Idén nem ünnepségen, hanem a már meghirdetett takarékos szemlélet jegyében postai úton kapják meg jutalmukat a jó tanuló-jó sportoló diákok Makón – hangzott el Farkas Éva Erzsébet polgármester, Székely Ildikó ifjúsági tanácsnok és a Makói Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Ember Alex közös sajtótájékoztatóján.

Szabó Imre

A városházi sajtótájékoztatón bemutatták a könyveket és az ajándékkupont. Fotó: Szabó Imre

Megtudtuk: ebben az évben összesen 530 általános és középiskolai nebulót jutalmaz az önkormányzat. Valamennyien ajándékkupont és könyvet kapnak. Az alsó tagozatosoknak a Ficsor járáson című, Hajdú Gábor által írt, a Maros természeti csodáit bemutató kötetet fogják kiküldeni; a szerző makói pedagógus. A felső tagozatosok és a középiskolások pedig a lapunkban már bemutatott On my way című könyvet, mely egy fiatalon elhunyt kiszombori születésű egykori makói gimnazista, Szűcs Tímea utazásairól szól, saját fotókkal illusztrálva.

Ami az ajándékkupont illeti, azzal a díjazottak választásuk szerint elmehetnek egy alkalommal vagy a Hagymatikumba, vagy a Maros kalandparkba, vagy a Hagymaházban működő filmszínházba. A jegyet augusztus 31-ig kell beváltani. Ember Alex hangsúlyozta, a kupont a három közül csak egy helyen lehet beváltani, ezért mindenkitől azt kéri, azt ne darabolja szét, egyben adja le a jegypénztárnál. 

Ami a diákok megoszlását illeti, közülük 318 alsó tagozatos, 145 felsős, illetve 67 középiskolás. A polgármester valamennyiüknek gratulált és köszönetet mondott kiemelkedő teljesítményükért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában