Korszerű épület fogadja a gyerekeket és gondozóikat

2022.06.11. 11:04

Megnyílt a lelei bölcsőde

Évente 20-30 gyermek születik Maroslelén, ezért vált szükségessé egy új minibölcsőde építése. A hét férőhely már be is telt, az épület minden szempontból megfelel a csöppségeknek, akiknek a beszoktatása zajlik jelenleg.

Szabó Imre

A maroslelei bölcsőde kívül-belül korszerű és szép – a gondozók is elégedettek. Fotó: Szabó Imre

 Most folyik a beszoktatás, ami mindig nehéz időszak, hiszen a gyerekeknek meg kell szokniuk az új helyzetet, alkalmazkodniuk kell egymáshoz is 

– mondta a nemrég megnyílt maroslelei bölcsődében Benczéné Bozsó Erzsébet kisgyermekgondozó. Hozzátette, az épület szuper, mindennel felszerelt, megfelel az igényeknek. A gyerekek jól érzik magukat benne, és dolgozni is jó ott. 

Maroslelén azért volt szükség a bölcsőde felépítésére, mert a faluban az utóbbi időben örvendetesen sok gyerek születik, évente 25-30, aminek köszönhetően gyarapszik a lélekszám. A megújult óvoda melletti, azzal összeköttetésben felépült minibölcsőde alapkövét még tavaly áprilisban tették le. A beruházás teljes költsége 146 millió forint volt. Hét férőhelyes lett, a létszám már a megnyitásra betelt. A beruházással munkahelyeket is teremtettek: három fő gondoskodik az apróságok tevékeny mindennapjairól. 

A bölcsőde építése nem indult zökkenőmentesen, mert energetikai szempontból át kellett tervezni 

– mondta Drimba Tibor polgármester. Emiatt in­­dult a tervezettnél kicsit később, a múlt hónap leg­utol­­só napján. Az összetartozó két épületben működő óvoda és bölcsőde udvara közös, ott még van tennivaló. A falu első embere köszönetet mondott azoknak a szülőknek, illetve helybeli vállalkozóknak, akik ebben segítenek. 

 Maroslelén szerencsére nagy hagyománya van a hasonló összefogásoknak 

– jegyezte meg Drimba Tibor. 

A bölcsőde építésével együtt megújult az óvoda is. A kettőbe együtt összesen 87 gyerek jár. Majdnem pontosan szemben van vele az általános iskola, ahol később tanulhatnak majd, és ugyanebben az utcában épül a sportcsarnok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában