Helyi közélet

2022.06.28. 20:40

Pályaorientációs programsorozat zajlott a gyakorlóban

Munkatársunktól

A Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola komplex, MTMI-fókuszú (Matematikai, Természettudományi, Műszaki és Informatikai tudományterületek) pályaorientációs és szemléletformáló programsorozat megvalósítását tűzte ki célul. Ennek célja, hogy a műszaki és természettudományos szakokra járók aránya nőjön a felsőoktatási intézményekbe bekerülő és ott végző hallgatók között. A projekt megvalósítása során olyan, tanórához köthető és tanórán kívüli, pályaválasztásra ösztönző programelemek szakmai kidolgozása, megszervezése és megvalósítás zajlott, amelyek alkalmasak a matematikai, természettudományos, informatikai és műszaki kompetenciák átfogó, tudatos és tervszerű fejlesztésére, valamint az élményközpontú és felfedezés-alapú pedagógiákra építve képesek előmozdítani az MTMI pályák választásának népszerűsítését. A programok középtávú célja az volt, hogy az eseményeken megszerzett információkat a résztvevő diákok eredményesen alkalmazzák sikeres munkaerő-piaci részvételük megalapozásához. A MosT MIénk A PÁLYA! programban több mint 2.500 órányi MTMI fókuszú tehetséggondozó, tudománynépszerűsítő, tanórához köthető és tanórán kívüli pályaorientációs tevékenység valósult meg, több mint 4 ezer fős célcsoportot értek el, melyben az intézményben tanuló diákok magas részvételi aránya mellett nagy számban szerepeltek Szeged város és a régió más intézményeinek tanulói, tanárai, szülők és más érdeklődők is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában