Helyi közélet

2022.06.28. 14:30

Régi-új elnök a Szeged Első Lions Club élén

Az egykori alapító elnök, Szeri István lett a Szeged Első Lions Club soros elnöke, így 21 év után újra ő vezeti a jótékonysági szervezetet. Mint lapunknak elmondta, a hagyományok folytatásán túl néhány új terve is van a következő éve.

T. K.

Szeri István 21 év után lett ismét a Szeged Első Lions Club elnöke. Fotó: Bobkó Anna

A Szeged Első Lions Club élén minden évben új elnök áll. A júniusi láncátadó ünnepség mégis különleges volt, hiszen Bella Zsolt a pandémia miatt két évig viselte ezt a tisztséget, így duplázás után adta át most az elnökséget. A klub új vezetője Szeri István lett, aki 21 évvel ezelőtt, annak alapításakor az első elnök volt, így már van tapasztalata ebben a feladatkörben. 

Az előző két évben alelnökként dolgoztam a vezetőségben, így programom egy része Bella Zsolt munkájának folytatása – mondta el lapunknak. 

Mindenképpen megtartom a klub hagyományos karácsonyi és húsvéti szeretetcsomag akcióját, amikor 100 családnak viszünk élelmiszert, illetve a színházi előadást és a koncertet is, amelyek bevételeivel minden évben halmozottan hátrányos gyermekeket nevelő intézményeket támogatunk. A hagyomány mellett azonban a megújulás is célom a klubbal: szeretném, ha a társadalmi felelősségvállalás is bekerülne tevékenységi körünkbe. A tervünk, hogy a környezetvédelmet, a természetvédelmet és az alacsony támogatottságú magaskultúrát is támogatjuk ebben az évben, illetve szorosabbra fűzzük a kapcsolatot a szegedi önkormányzattal azáltal, hogy olyan feladatokat is felvállalunk, melyek közvetlen lakókörnyezetünk fejlődését szolgálják – tette hozzá. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában