A vásárhelyi tankerület legjobbjai

2022.06.07. 16:52

Sokoldalú, kiemelkedő diákokat díjaztak

Felnőtteket megszégyenítő szorgalomról, elkötelezettségről és kitartásról szóló pályázatok alapján választották ki a Tankerület Büszkesége Díj legjobbjait. Gyurta Dániel olimpikon a zsűri egyik tagjaként osztozott a nehéz feladatban.

Fotó: Tábori Szilvia

Tízezer diákja közül a tanulmányaiban, sportban, netán társadalmi szerepvállalásban jeleskedő tanulóit díjazta kedden délután a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ a Hotel Ginkgo konferenciatermében. 

Félszáznál több pályázatot nyújtottak be a megszólított oktatási intézmények fenntartójuk tavaly alapított díjára. Országosan elismert tehetségeket kértek fel a zsűrizéshez, akik egymástól függetlenül értékelték és rangsorolták a legjobbakat: végül tizenkét normál, illetve egy speciális tantervű tanuló vehette át a Tankerület Büszkesége Díjat, további egy fő különdíjat kapott. 

Asztalos Kata a 25 éve a fiatal tehetségek támogatásáért létrejött Mathias Corvinus Collegium képviseletében, a zsűri egyik tagjaként azt hangsúlyozta: olyan élettörténeteket olvashattak értékeléskor, amelyek felnőtteket megszégyenítő szorgalomról, kitartásról és elkötelezettségről szólnak. Nagyszerű feladat volt a régió legtehetségesebb diákjait értékelni. Nem felejtette el megemlíteni, hogy minden sikeres tanuló mellett önfeláldozó családok, pedagógusok állnak. 

 Minden alkalommal amikor itthon vagyok, szinte hazajövök, a lerótt kilométerek emlékeztetnek arra, mennyit kaptam a várostól. Nehéz feladat volt dönteni, hiszen mindannyian fantasztikus eredményeket mutattak fel 

– erről már Gyurta Dániel olimpiai bajnok beszélt a pályázatok bírálóinak egyikeként.

Hódmezővásárhely, Makó, Szentes és Csongrád járás intézményeiből egyaránt vehettek át elismerést a diákok.

Vass Ákos különdíjat kapott. Fotó: Tábori Szilvia

Gimnáziumi korosztályban sport eredményeiért Loós Dominikot, tanulmányi sikereiért Baranyi Balázst, kimagasló művészeti teljesítményéért Nagy Noémit díjazták. 

Általános iskolások közül a legjobbak közé választották sport kategóriában Csendes Dávid Zoltánt, Körömi Ábel Zétényt, Gachályi Rékát, Varga Nórát. Gyermán Nóra különdíjat vehetett át. 

Tanulmányi eredményeikkel és társadalmi szerepvállalásban jeleskedtek: Hajnal Fanni, Mészáros Gergő és Papp Hunor. 

Művészeti kategóriában Kecskeméti Bence Odint választották a legjobbnak. Tankerület Büszkesége Különdíjat Vass Ákos kapta. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában