Bővült az önkormányzat gépjárműállománya

2022.06.01. 13:11

Új autót vett Ruzsa

Csendesen suhantunk a föld­úton, a légkondi kellemesen temperálta az utasteret, a járműben még az az ismerős újautó-illat terjengett, amit csak a szalonban lehet érezni, a volánnál pedig Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere brillírozott útban a Ruzsa Községért Községért Díjjal kitüntetett Bálint Mátyás tanyájára. Róla már írtunk, ez most az autóról szól.

A. T. J.

A ruzsai önkormányzat új autója egy erdei úton. FOTÓ: ARANY T. JÁNOS

RuzsaBeszámoltunk róla, hogy negyedévente találkoznak Mórahalom és térségének polgármesterei, a rendvédelmi szervek és polgárőr vezetői a Kistérségi Közbiztonsági Egyeztető Fórumon, hogy megbeszéljék az aktuális, közbiztonságot érintő kérdéseket. Még februárban rendeztek rendőri vezetők részvételével egy nagyszabású közbiztonsági fórumot Mórahalmon, amelyen elhangzott, a fokozódó migrációs nyomás állandó feladatot jelent a környékbeli, határ menti településeknek, ezért a kormány döntött arról, hogy a térségben mezei őrszolgálatok megalakítására, illetve működtetésére 170 millió forintot biztosít. Ennek az összegnek a Ruzsára eső részéből vásárolt meg az önkormányzat egy Suzukit, amellyel persze nem migránsokat kergetnek majd az erdőben, hanem a migrációval kapcsolatos ügyintézéshez, hivatali teendők ellátáshoz használják. 

Szükséges volt a gépjárműállomány bővítése, hogy a mindennapi feladatellátás a továbbiakban is biztosítva legyen – mondta a polgármester. 

Hozzátette, a mai gazdasági helyzetben nem volt egyszerű az autó beszerzése. Ők például két lehetőség közül választhattak a szegedi szalonban: megveszik, vagy nem. Az autóra már volt egy érdeklődő, aki nézegette, azt mondta, gondolkodik még, de túl sokat gondolkodott, és lemaradt a különleges vörös fényezésű járműről. 
 

A ruzsai önkormányzat új autója egy erdei úton. 
Fotó: Arany T. János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában