Hódmezővásárhely

2022.06.28. 13:56

Újabb nemzetközi siker a Klímanócskáknál

Sorra nyerik a nemzetközi díjakat és elismeréseket a Klímanócskák a hódmezővásárhelyi Szabadság téri Óvodából. Brüsszelben a három legjobb között mutatták be a különleges szakmai programot.

Tábori Szilvia

Ismét nemzetközi elismeréssel jutalmazták a vásárhelyi Klímanócskák programot. Archív fotó: Tábori Szilvia

A második legjobbnak választotta az Európai Hulladékcsökkentési hét zsűrije a vásárhelyi Klímanócska programot. Sorra nyerik a nemzetközi pályázatokat: háromszor nyertek korábban európai elismerést, és többször elhozták a közönségdíjat. Idén 12 ezernél több projekt között képviselték Magyarországot Brüsszelben, a filmesek Oscar-díjához hasonlított nemzetközi környezetvédelmi versenyen, ahol ezúttal a szemét körforgását feldolgozó pályamunkákat várták. Az óvodások játékosan mélyültek el olyan környezetkímélő kihívásokban, mint a komposztálás, vagy a tudatos vásárlás. 

A gyerekekért, a jövőjükért ér­­demes képviselni a fenntarthatóságot – fogalmazta meg Bozókiné Szabó Ildikó klímareferens, a Klímanócska program szakmai vezetője. Az óvodapedagógus azt vallja: tudatos, értő és érző, a környezetét óvó generáció a jövőnk záloga. Soha nem állnak meg az elméletnél, a gyakorlati tudás a legértékesebb, ám a praktikus ismeretek mellett a kicsik empatikus készségét szintén fejlesztik. A gyerekek és családjaik szemléletét is meghatározó programjuk áthatja mindennapjaikat. 

A nemzetközi díjas Klímanócska program nyári táborai sok kalandot, vidámságot és környezettudatos élményt ígérnek a 4 és 10 éves kor közöttieknek. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központban a július 18. és 22. közötti turnusra még két szabad hely várja a kicsiket. Bővebb információ a vásárhelyi művelődési központban személyesen, a [email protected] elektronikus levelezési címen vagy a 62/533-317-es telefonszámon kérhető. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában