Alapkőletétel Szentesen

2022.07.14. 10:29

200 millióból fejlesztenek, 600 négyzetméteres csarnokot épít a cég

M.A.

Fotó: Majzik Attila

Letették a szentesi Traktorbolt Kft. épülő új csarnokának alapkövét. A cég egy 200 millió forintos projekt keretében fejleszti a telephelyét: a pályázat 70 százalékban finanszírozott, így 125 millió forintos támogatást kapott uniós és állami forrásokból a mezőgazdasági gépgyártással foglalkozó vállalkozás.

Fotó: Majzik Attila

A pályázatban egy 600 négyzetméteres műhelycsarnokot építünk, amelyben iroda- és szociális helyiségek is lesznek. Az eszközbeszerzés tartalmaz egy terepes targoncát, két hegesztőtrafót, egy nagy teljesítményű plazmavágógépet, egy modern lézervágó asztalt és hajtottszerszámos cnc-esztergapadot is tartalmaz – számolt be Szécsényi Péter, a cég vezetője.

A csarnok alapkőletételén Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője elmondta, mivel a mezőgazdaság stratégiai ágazat, ezért a mezőgazdasági gépalkatrészeket gyártó társaság tevékenysége is jelentős. A miniszterhelyettes külön kiemelte a cég innovatív működését.

Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke lapunknak elmondta, a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet ellenére is biztosított a TOP Pluszos pályázatok finanszírozása, így egyetlen nyertes pályázónak sem kell aggódnia a támogatások miatt.

A csarnoképítés kapcsán Szabó Zoltán polgármester pedig arról számolt be, hogy megvan a fejlesztési kedv a szentesi vállalkozásokban: az ipari parkban a Traktorbolt Kft. mellett három másik cég is tervez beruházást, a parkon kívül pedig a Délkertésznél is zajlik egy nagyszabású projekt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában