Agresszívebbek, erőszakosabbak

2022.07.05. 14:13

Így „létráznak” a migránsok, fegyver is van náluk - Videó

Illusztráció: Havran Zoltán

Előkerült és a közösségi oldalon kering egy korábbi videó, amin az látszik, hogy a migránsok létrákkal másznak át a határkerítésen. Ez bevett módszer, sőt ez a legnépszerűbb határátkelési módszer közöttük, de sokan próbálkoznak továbbra is gumicsónakokkal. 

A migránsoknál fegyverek is vannak, amit külön meg is mutatnak a videóban. Egyikük a kisfilmben 1 perc 20 másodpercnél a létra tetején állva mutatja a fegyverét, nem sokkal később pedig társa direkt felhúzza a pulóverét, hogy látszódjanak a nála lévő pisztolyok.

Evo Snimka Nasih Mirnih i Povucenih Migranata.. Pogledajte do kraja kolko Oruzja imaju

Posted by Zoran Basic on Saturday, 2 July 2022

A a létra és a gumicsónak is hiánycikk a szerb határhoz közeli üzletekben, az illegális migránsok pillanatok alatt elkapkodják őket. Az, hogy egyre több a migráns a déli határszakaszon, nem titok.

Újabb veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, már felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket – ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mondta hétfőn Szabadkán, ahol szerb hivatali kollégájával, Nikola Selakoviccsal találkozott.

Kiemelte: kritikus időszakban került sor erre a találkozóra, hiszen "Európa drámai kihívások előtt áll".

A magyar diplomácia vezetője emlékeztetett arra, hogy a migránsok biztonságos országokon keresztül, határok sorozatos megsértésével, vagyis bűncselekmények sorozatos elkövetésével érkeznek Szerbiába, és erre senkinek nincsen joga.

Szijjártó Péter szerint a helyzet egyre súlyosabb lesz, mert az ukrajnai háború miatt a világ számos pontját éhínség fenyegeti. "Ez az élelmiszerellátási válság újabb, valószínűleg minden eddiginél sokkal súlyosabb migrációs nyomást fog helyezni szerbekre és magyarokra egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában