Babavárárs

2022.07.20. 18:41

Ismét segít az EVP: várandós felkészítés

Tábori Szilvia

Forrás: unsplash.com

A babavárás izgalmai és boldogsága ellenére a leendő szülőkben felmerülhetnek kérdések és kétségek. Ezért egészen szeptemberig tartó várandós felkészítő csoportfoglalkozást indít az EVP Egészségfejlesztési Iroda augusztus 3-án. Az online másfél órás alkalmakra szerdán délutánonként 14 és 15 óra között várják az érdeklődőket. 

A  programban pszichológus és védőnő segítségével szeretnék a leendő kismamákat és hozzátartozóikat felkészíteni a várandósság kilenc hónapjának történéseire, a szülésre és az ezt követő időszakra. Az előadásokat követően a felmerülő kérdésekre védőnők és pszichológusok válaszolnak. 

Beszélgetnek a várandósság pszichológiai tényezőiről, így az érzelmi-hangulati élet változásairól. Majd rögtön a következő alkalommal, a testi változásokat, az étkezés és a mozgás fontosságát beszélik át. Ezután a természetes, majd az irányított szülés, illetve a császármetszés lesz a téma. 

A sorozatot az újszülöttel az élet, a gyermekágyas időszak, illetve a család és a párkapcsolat alakulásának témáival zárják. Érdeklődni a 06/ 62/ 532–368-as telefonszámon, illetve az [email protected] elektronikus levelezési címen lehet. 

Eközben a Társas-csütörtök elnevezésű programra is várják az érdeklődőket a Makói Egészségfejlesztési Irodában, a Kórház utca 2. szám alatt. Azokhoz szólnak, akik szeretnének egy támogató, biztonságos csoportban közelebb kerülni önmagukhoz és másokhoz egyaránt. A csoport célja lehetőséget adni arra, hogy a jelentkezők a klasszikus társasjátékok mellett megismerkedhessenek az önismereti játékokkal az aktív, közös szórakozás jegyében. 

Ehhez helyet, alkalmat, társaságot szerveznek, és a rendelkezésükre álló játékokkal úgy mutatják be a társasjátékozás „önismereti formáit”, mint értékteremtő, aktív, közösségi együttlétet. A klub kéthetente csütörtökön találkozik 13 és 16 óra között,  pszichológus vezetésével, maximum 8 fő részvételével. A részvétel ingyenes, a csoport nyitott, bármikor lehet csatlakozni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában