Helyi közélet

2022.07.07. 17:30

Jótékonykodnak az értelmileg akadályozott intézménylakók

Az ásotthalmi Napsugár Otthon értelmileg akadályozott lakói évek óta segítenek rászorulókon. Gyűjtik a kupakokat, mert tudják, hogy ezzel az apró gesztussal is sokat tehetnek nehéz helyzetben lévőkön.

Munkatársunktól

Rengetegen gyűjtik a műanyag flakonok kupakjait annak reményében, hogy ezzel segítenek a rászorulókon. Se szeri, se száma Magyarországon a kupakgyűjtéseknek, amelyek tipikusan valamilyen adományozási céllal történnek. Mi is több ilyen akcióról írtunk: többnyire sérült gyermekeket támogatnak ilyen módon. Ma már több helyen kupakgyűjtő pontokat is létesítettek, jellemzően óvodákban, iskolákban, lakóközösségekben. Ilyen kupakgyűjtő szívecske van az ásotthalmi Mátyás Király Óvoda előtt is, ahová a Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon Ásotthalmi részlegének lakói már több zsáknyi kupakot juttattak el. 

Az ásotthalmi intézmény értelmileg akadályozott lakói is tudják: a kupakgyűjtéssel másokon segíthetnek. Fotó: DM

Az itt lakó értelmileg akadályozott személyek már évek óta szorgoskodnak eme jótékonysági tevékenységben. Lelkesedésük példaértékű, hiszen nincs szebb tett annál, amikor rászoruló segít rászorulón – fogalmazott Farkasné Németh Ibolya terápiás munkatárs. Hozzátette: tudják, hogy rengeteget össze kell gyűjteni ahhoz, hogy az érezhető segítséget jelentsen, de lakóknak a tett számít és ezért gyűjtési szándékuk és kitartásuk törhetetlen. Semmibe nem kerül, mégis egy mozdulattal rengeteget tehetünk a környezet szennyezése ellen, erősíthetjük a közösségi összetartozás érzését, és még segíthetünk is a rászoruló gyerekeken, nehéz anyagi helyzetben lévő családokon, műtétre várókon – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában