Fejlesztés

2022.07.22. 16:42

Kapacitást bővítenek az algyői nyomdában - Galéria

delmagyar.hu

Az algyői nyomda gépparkja új, modern berendezésekkel bővül év végéig. Fotó: Karnok Csaba

Több mint 310 millió forintos uniós támogatásból, 448 millió forintos összköltségvetésssel kapacitásbővítő beruházást valósítanak meg az algyői Innovariant Kft.-ben. Az 1996-ban alakult nyomdába, mely több mint 50 embert foglalkoztat, új gépeket vásárolnak, illetve napelemes rendszert telepítenek. 

A pályázat megvalósításához szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztési tanácsadást is igénybe vettek. Drágán György ügyvezető elmondta, a beruházásra a növekvő piaci igényeknek való megfelelés miatt volt szükség. Ennek során hajtogatógéppel és ofszet nyomógéppel, vágógéppel, valamint irkatűző gépsorral bővül a berendezéseik száma. Az új technológia segítségével a cég jobban, gyorsabban és hatékonyabban tudja kiszolgálni a megrendelőit, illetve kivált néhány felesleges, ugyanakkor megterhelő emberi munkafolyamatot. 

A pályázat részeként napelemes rendszert is telepítenek a nyomdaépület tetejére, így a villamosenergia jelentős részét ki tudják váltani. Az ügyvezető elmondta, a pályázat megírásakor ez még csupán környezettudatos vállalás volt, mostanra azonban a költséghatékonyság miatt is fontos eleme lesz a beruházásnak. A kivitelezés már elkezdődött, a beruházás teljes egészeben december 31-ig valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában