Felgyő

2022.07.29. 12:30

Kéntartalmú anyagtól égett a szeméttelep

M. A.

Többezer négyzetméteren égett a tűz a hulladéktelepen. Archív fotó: Donka Ferenc

Több napon át küzdöttek a lángokkal a tűzoltók a Felgyő és Pálmonostora közötti hulladékkezelő telepen: a tüzet, ami egy körülbelül negyvenezer négyzetméteres szemétdomb két gócpontjában, ötezer négyzetméteren égett, tízezer négyzetméteren pedig füstölt, tizenegy település tűzoltói fékezték meg.

Az oltásban a szegedi, a csongrádi, a kisteleki, a vásárhelyi, a szentesi, a makói, a szarvasi, a kiskunfélegyházi és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók, továbbá a csengelei és a balástyai kutató-mentőcsoport önkéntes tűzoltói vettek részt.

A telepet ért károkról és a tűz keletkezésének lehetséges okáról Versegi László, a Regionális Hulladékkezelő Központot üzemeltető Csongrádi Víz- és Kommunális Nonprofit Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást.

Lomhulladék beszállítása során egy konténerben egy lakos olyan jellegű hulladékot helyezett el, aminek kéntartalma volt. Az átrakás során ez az anyag kifolyt és begyújtotta a hulladéklerakatot. Ezt az égő halmot egy gépkezelő kollégánk azonnal vízbe helyezte, de mire ezzel végzett, már jó 3-400 négyzetméteren meggyulladtak a bálák, illetve a mellette lévő hulladék, így két irányban alakult ki tűz – részletezte az ügyvezető.

Mint Versegi László elmondta, a vagyoni kár mértékét még nem ismerik, viszont szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kiégett eszközök már leselejtezett gépek voltak. A telepen hétfőtől indul újra a munka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában