A méhekre is gondolnak Vásárhelyen

2022.07.05. 19:30

A fejlesztési koncepció a zöldterületek figyelembevételével tartalmaz fejlesztéseket

Kovács Erika

A Kossuth téren most alakítottak ki új öntözőrendszert, és június végén telepítettek új virágokat. Fotó: Kovács Erika

Hódmezővásárhely az útjainak, járdáinak rendbetételére olyan koncepciót fogadott el, amely a zöldterületeket is figyelembe veszi.

Vásárhely az ország második legnagyobb közigazgatási területtel rendelkező városa. A leghosszabb úthálózattal rendelkezik, csak a földutak hossza meghaladja a 800 kilométert, a belterületi utak pedig a 200 kilométert. A járdák hossza összesen 350 kilométer. Rendben tartásuk hatalmas erőforrást igényel. A városi koncepció tartalmaz útfelújításokat és a veszélyes csomópontok átalakítását. A jövőben például a Deák, Kinizsi és Szent Antal utcák, a Síp és Csomorkányi utca, a Kutasi–Simonyi utcák kereszteződésében körforgalmat alakítanának ki, Kishomokon, a Bordás utcában pedig mini körforgalmat. Fejlesztenék a jelzőlámpás csomópontokat is. A járdafelújításokban a lakosságra is számítanának. A zöldfelületeknél pedig a céljuk olyan területek létrehozása, amelyek változatos növénytársulásokkal elősegítik a biodiverzitást, élőhelyet és táplálékot jelentve a millió számra pusztuló beporzó rovaroknak. Jelenleg 280 hektáron kell az önkormányzatnak füvet nyírnia. A virágágyások fele a Kossuth téren található. A tramtrain nyomvonala mellett 30 ezer növényt, 400 négyzetméter füvet telepítettek, gondozásuk ugyancsak az önkormányzat feladata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában