Szegedi hírek

2022.07.01. 14:36

A nyári szünetben is lehet könyvet kölcsönözni

A főbejáratnál lévő könyvátvevő automatának köszönhetően a nyári szünet alatt is lehet kölcsönözni a Somogyiból. Fotó: Török János

Hétfőtől bezár a Somogyi-könyvtár: két hétig nem lehet látogatni a bibliotékát. Sikaláné Sánta Ildikó igazgató elmondta, két éve és tavaly sem tartottak nyári szünetet, hiszen a koronavírus-járvány miatt tavasszal voltak hosszabb ideig kényszerűségből zárva. 

Idén azonban egész évben nyitva lehettek, így a korábbi hagyományoknak megfelelően nyárra időzítették az éves nagytakarítást. 

 Ebben az időszakban a szőnyegeket kitisztítják és az ablakokat is letakarítják 

– beszélt az intézményvezető a zárt ajtók mögött zajló munkáról. 

 Néhány kollégám pedig ilyenkor is dolgozik, hiszen a könyvtárközi szolgáltatásokat folyamatosan biztosítani kell. A többség azonban kötelezően ilyenkor veszi ki az éves szabadsága egy részét 

– tette hozzá. 

Az olvasók ebben az időszakban sem maradnak könyvek nélkül. A főbejárat előtt elhelyezett automatának köszönhetően továbbra is lehetőségük lesz a kölcsönzésre. 

 A kiválasztott könyvet a könyvtár honlapján, e-mailben vagy telefonon is meg lehet rendelni, másnap pedig már át is vehető a megfelelő azonosító megadása után. Az automata a nap 24 órájában üzemel 

– tette hozzá az igazgató. A könyvek visszavételét a gazdasági bejáratnál intézik. 

A könyvtár július 16-án nyit ki újra. Ez idő alatt a fiókkönyvtárak zavartalanul működnek, azok augusztus első felében lesznek zárva. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában