2022.07.01. 14:53
Gasztrolovagokat keresnek
Főzésben vitézek: ismét gasztrolovagokat várnak. Archív fotó: Tábori Szilvia
A XIII. századi főzés, sütés hagyományainak felkutatása, illetve annak mai igényekhez igazodó alkalmazása – fogalmazta meg Csáki Zsolt gasztroszervező a sorban immár hetedik Hód-tavi Gasztrolovagi Torna egyik fő célját. Fegyverropogás helyett fakanalas viaskodásra invitálja tehát a lelkes ínyvitézeket július 16-án, szombaton a 47-es Szegedi út melletti motokrosszpályán, a Hód-tavi csata emlékművénél.
A csapatok reggel 8 és 12 óra között főznek, 13 óráig a zsűri értékel, majd 14 órakor átadják Gasztrolovag címet. Három kategóriában, sültekkel, főtt ételekkel és tésztákkal lehet nevezni, amelyek csak a középkorban használt alapanyagokból készíthetők. Tilos a kávé, paprika, paradicsom, burgonya. Nevezési határidő: július 14. További információ: Csáki Zsolt főszervezőnél a [email protected] címen.