Szegedi hírek

2022.07.01. 12:47

Kedvezmény a rollereseknek

Integrálnák a közösségi közlekedésbe az e-rollereket. Archív fotó: Sándor Judit/MW

Háromszor ingyen oldhatja fel júliusban Szegeden a közösségi rollereket az, akinek érvényes, természetesen szegedi tömegközlekedési bérlete van arra a hónapra – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója. 

Majó-Petri Zoltán hozzátette, hogy ezt egy kuponnal lehet igénybe venni, amit a bérlet felmutatása után a közlekedési cég Arany János utcai irodájában lehet átvenni. Ez egyelőre egy kísérlet, amit a tervek szerint úgy folytatnak augusztusban, hogy akkor a rollerek percdíjaiból adnak kedvezményt. Erről azonban még egyeztetni kell a rolleres cég Los Angeles-i irodájával. 

A sajtótájékoztatón ott volt Szeged városfejlesztési alpolgármestere is. Nagy Sándor arról beszélt, hogy a város törekszik a fenntartható közlekedési módok támogatására. A cég célja egyébként az, hogy jobban bevonja a tömegközlekedésbe a rollereket. A terv az, hogy ha valaki leszáll a tömegközlekedési eszközről, de még tovább kell mennie, akkor a rollereket használja erre. A közösségi roller percdíja Szegeden jelenleg ötven forint. A belvárosból a plázáig nagyjából 10-12 perc alatt lehet eljutni egy ilyen járművel. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában