Bővítik a Hagymatikumot

2022.07.16. 10:00

Készülnek az új kupolák

Szabó Imre

Ahogy halad az építkezés, egyre inkább kirajzolódnak az új épületegyüttes körvonalai. Fotók: Szabó Imre

Újabb látványos szakaszához érkezett a Hagymatikum bővítése: mint látható, már elkészült az új főépület kupoláinak lécváza, sőt a 8 kis kupola közül többnek a borítása is. Ezt követően a kupolák hőszigetelő réteget, majd bádogborítást kapnak, a végén pedig a tetejükre kerül a félgömb alakú világítóablak. Ilyenek a Hagymatikum már meglévő kupoláit is ékesítik. Ez azonban csak az év második felében várható – tudtuk meg Sipos Tamástól, a kivitelező székesfehérvári Fehérép Kft. ügyvezetőjétől.

Forrás: Szabó Imre

Mint korábban megírtuk, a Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján végzett fejlesztés után megduplázza a mai fürdő a kapacitását. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló, tavaly júniusban indult beruházás keretében családi- és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos öltöző épül. Kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét is. A munka előreláthatólag 16 hónapot vesz igénybe.

Forrás: Szabó Imre

A tervezett létesítmények közül ugyancsak szerkezetkész állapotban van már a csúszdatorony, amely teljes magasságában látható. Arról, hogy pontosan milyen legyen a külseje, napi szinten zajlik az egyeztetés a tervezőkkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában