Helyi közélet

2022.07.01. 09:12

Kutya meleg lesz ma is

K. A. R.

Fotó: MTI

Fotó: Komka Péter

Tovább fokozódik a hőség, pénteken 34 és 39 fok közötti maximumok várhatóak napközben, de a meteorológusok szerint sok helyen késő estére is csak 23 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet. 

A kánikula a két- és a négylábúakat egyaránt megviseli a tűző nap, a meleg és a magas páratartalom miatt pedig könnyen kialakulhat hőtorlódás, hőguta a kedvenceinknél. Éppen ezért fordítsunk kiemelt figyelmet a házőrzőkre és más kedvencekre is ezekben a napokban. Az első és legfontosabb, hogy soha ne hagyjuk őket az autóban, valamint mindig biztosítsunk számukra elegendő ivóvizet. Ne vigyük sétálni őket a hőségben, a lakásban tartott kutyákat a kora reggeli és késő esti órákban vigyük le hosszabb sétára. 

Továbbá tartsuk őket hűvös helyen, a hosszabb szőrrel rendelkező ebeket pedig nyírjuk meg, vagy vigyük el kutyakozmetikushoz. Tegyünk kivételt ebben az időben és ne büntessük meg őket, ha gödröt ásnak, hiszen az sokkal hűvösebb pihenőhelyet biztosít számukra, mint a talaj felszíne. Persze a hűtés legjobb módja számukra is a fürdőzés, viszont ekkor felpuhul, érzékenyebbé válik az amúgy ellenálló felülettel rendelkező tappancsuk, ezért a csobbanás után ne engedjük őket forró aszfaltra vagy homokra. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában