Szeged, Röszke

2022.07.11. 14:00

Megnyílnak a vasúti átjárók

K. A. R.

Egyre jobban halad a Szeged–Röszke vasútvonal felújítása, megnyílnak a hetekkel ezelőtt lezárt átjárók. Archív fotó: Karnok Csaba

Korábban több közúti vasúti átjárót is lezártak a Szeged rendező és a Röszke Országhatár vasútvonal rekonstrukciója miatt. Hétfőn azonban a kivitelezést végző V-Híd Zrt. arról számolt be lapunknak, hogy a héten fokozatosan újranyitnak az átjárók. Röszkén, a József Attila utcai átjáró már el is készült, így ott újra lehet közlekedni.

Kedden Szegeden a Kiserdő sori és a szentmihálytelki Harcos utcai átjáróban fejezik be a munkát, szerdán az Új Élet utcainál, míg csütörtökön a szegedi Czibula Antal utcai, valamint a röszkei Dózsa György utcai és Dugonyi úti átjárók nyílnak meg újra. Pénteken befejezik a munkát Szegeden, a Gárdonyi utcai átjáróban és Röszke I. kerületében a földúton lévő átkelőben is, végül pedig a 71+24-es számú földúti átkelő válik majd járhatóvá szombaton.

A V-Híd Zrt. jelezte azt is, hogy az egyes átjárók útépítési munkái miatt újabb lezárásokra kell majd számítani, ezekről időben értesítik majd a megyében élőket.

A Szeged–Röszke vasútvonal felújítását július eső vasárnapján Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára is megtekintette, aki közölte, az SMD-80-as vágányépítő és átépítő géplánc Röszkénél elérte a magyar–szerb határt, ez pedig jelentős mérföldkőnek számít. Látogatásakor leszögezte, Magyarország a Budapest–Belgrád távolsági és a Szeged–Szabadka regionális vasútvonal fejlesztésével mindent megtesz azért, hogy a Nyugat-Balkán személy- és áruforgalma minden eddiginél jobb minőségben csatlakozzon az európai hálózathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában