Helyi közélet

2022.07.22. 21:14

Megható módon búcsúztatták bajtársukat a mentősök Szegeden – Videó

Az Országos Mentőszolgálat megható videót tett közzé a közösségi oldalukon. Egyik kiváló bajtársukat köszöntötték, utolsó szolgálata végén kedveskedtek neki egy nem várt meglepetéssel.

delmagyar.hu

Illusztráció: Karnok Csaba

Gyenge Ferenc 2005-ben csatlakozott a Szegedi Mentőszolgálat közösségéhez, évekig főápolóként dolgozott. Csütörtökön teljesítette az utolsó szolgálatát, a nap végén óriási meglepetésben volt része. A megható pillanatokat szerencsére megörökítették a munkatársak, közzé is tették a hivatalos Facebook-oldalukon.

Gyenge Ferenc kiváló szakápoló bajtársunk 2005-ben lett tagja a Szegedi Mentőállomás közösségének, amit később évekig főápolóként vezetett. Ezalatt ragadt rá a Lajos becenév, mert tréfásan mindenkit így szólított. A “Figyelj Lajos!” kifejezést azóta is használja a szegedi szakzsargon a főápolói utasításokra és a bizalmas beszélgetésekre. Kocsizó évei után még sokáig szolgált a Szegedi Mentésirányításon, egészen ma estig. Utolsó szolgálata végén nem várt meglepetéssel kedveskedtek bajtársai, amikor csaknem az összes szegedi mentőegység félperces szirénázással kívánt neki boldog, egészségben töltött nyugdíjas éveket. A meghatott életmentő annyira elérzékenyült, hogy a videó végét saját kérésére nem is mutatjuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában