Édes adomány

2022.07.28. 07:40

Mindszenti játszótérre gyűjtenek

T. Sz.

A házi sütemény mindig segít! Archív fotó: Tábori Szilvia

Van, aki készíti, van, aki csak fogyasztja, ám így vagy úgy, a hétvégi mindszenti karitatív süteményvásárban mindenki segíthet. 

Ezúttal a Mindszenti Általános Iskola Dózsa-telepi Tagintézményének udvarára tervezett új játszótér kialakítását szeretné támogatni a szegvári székhelyű Vándorló Szeretet Karitatív Egyesület. Süteményvásárt hirdettek hát a Magyarock 13. Veterán Gépjárművek találkozó idejére és helyszínére július 30-án, szombaton. 

Mint azt lapunknak Elekes Éva, a civil szervezet kommunikációért felelős tagja elmondta: kiindulási terve az volt, hogy házi finomságok készítésére buzdítják a környékbeli családokat és a felajánlott süteményeket viszik vásárra a szombati rendezvényen reggeltől késő délutánig. Ám a gyors és példaértékű helyi összefogáshoz már kézműves termékekkel is csatlakoztak, mások pedig pénzzel támogatják a kezdeményezést. 

Viszonylag nagy léptékű, az engedélyezéssel együtt mintegy 2 és fél millió forintos beruházás az iskolai játszótér. Gémesné Wittich Szilvia, a tagintézmény vezetője lapunknak elmondta: évekkel ezelőtt szintén adományban kapott játszótéri elemeket tavasszal el kellett bontani, az eszközök nem kaptak újabb hatósági engedélyt. 

Azokat szeretnék most pótolni hintával és csúszdás várral, amit főként az alsótagozatosok használnának. Az iskola igen sikeres és népszerű Szent Iván-éji programján befolyt összeg is már az alapítványt gyarapította, egy tervezett szeptemberi közösségi rendezvényen ugyancsak a játszótérre gyűjtenek majd. 

A szombati süteményvásáron befolyt összeg is a gyerekek öröméhez járul hozzá. További részletekért Elekes Éva a 06/ 30/ 206-7150-es telefonszámon hívható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában