Földeák

2022.07.13. 14:30

Nem lett meg a rongáló

Szabó Imre

A megrongált kerítéselemeket hamarosan kicserélik. Fotó: Földeák önkormányzata

Nem jelentkezett a tettes a megadott határidőig a földeáki önkormányzatnál, így továbbra sem tudni, ki rongálta meg a napközi konyha kerítését. Hajnal Gábor polgármester azt mondta, a községben szerencsére ritkák a hasonló vandál akciók.

Keressük azokat az egyelőre ismeretlen személyeket, akik a hétvégén a napközi konyha épületénél a Gagarin utca felől a kerítéselemet megrongálták. Földeák közössége sokat áldozott arra, hogy a gyermekek, illetve az iskola területén lévő tárgyak, épületek biztonságban legyenek az új kerítésnek köszönhetően – írta az önkormányzat közösségi oldalára a minap a polgármester. 

Tisztelettel kérem a rongálót, hogy jelentkezzen és javítsa ki az általa megrongált kerítéselemet – fűzte hozzá a lapunkban is közzétett felhíváshoz.

Hajnal Gábor a Délmagyarország érdeklődésére szerdán azt mondta, senki nem jelentkezett a felhívásra. Hozzátette azonban, hogy a polgárőrök vezetője jelezte neki, már a múlt hónap végén is meghajolva látták a kerítéselemet.

Mivel egy masszív drótkerítésről van szó, az is elképzelhető, hogy valaki autóval ment neki, akár véletlenül. Például egy beszállító, aki ide hozott árut. Most ez után nyomozunk. Nem értem, ha így történt, az illető miért nem kért azonnal elnézést – mondta Hajnal Gábor. A rendőrségre amúgy végül nem tett bejelentést. 

Azt mondta, a kerítéselem nem javítható, de ki lehet cserélni. Ez becslései szerint 10-20 ezer forintos költséget jelent, ekkora összeg miatt viszont szerinte nem érdemes feljelentést tenni.

A polgármester hozzátette, szerencsére ritkák a faluban a rongálások, a leggyakrabban a buszváró plexiüvegét rúgja ki valaki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában