Elfoglalták a belvárosi hidat

2022.07.18. 20:45

Nem sikerült politikamentes tüntetést összehozni - Fotók

Néhány százan gyűltek össze azon a tüntetésen, amit Tóth-Benedek Csanád, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt korábbi országgyűlési képviselőjelöltje hirdetett meg hétfő este 6 órára a szegedi kormányhivatal elé. Elméletileg a kata változása miatt demonstráltak volna pártsemlegesen, de a Márki-Zay Péter nevéhez köthető Kossuth kör már a kezdés előtt lóbált egy hatalmas molinót, később pedig a bukott miniszterelnök-jelölt is megjelent.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

20:09: A tüntetők elfoglalták a belvárosi hidat, amellyel megbénították fél Szeged forgalmát. Jelenleg futárok mondanak beszéedet a hídon, amit a rendőrség mindkét oldalról lezárt. 

A tüntetők késő estig tartották lezárva  a hidat, a végére már csak néhányan maradtak, akik hangos zenére szórakoztak és táncoltak. 

Fotó: Suki Zoltán

Nemcsak a katatörvény ellen szeretnénk demonstrálni, hanem szeretnénk elmondani mindazt, amit csak eddig halkan mondtunk el – ezzel kezdte beszédét Szegeden, a Rákóczi téren tegnap este rendezett tüntetésen Tóth-Benedek Csanád. 

A korábban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt országgyűlési képviselőjelöltje szerint mindaz, ami az országban történt az elmúlt egy hónapban, az elmúlt tíz évben, az elmúlt harminc és negyven évben, vagy az elmúlt 65 évben, és napról-napra rosszabb lesz, azt mindenki tudomásul veszi.

Ezután elmondta, hogy az országban mindenki együtt van az országért.

Nincsenek belső ellenségeink. Azért mert én máshogy gondolkodok, és másképp szavazok, attól még nem lesz az ellenségem, aki a jelenlegi kormánnyal lojális. Lehet rá mondani, hogy hülye, hogy birka, hogy agymosott, ez nem vezet sehova – fogalmazott.

A mondandójának az lett a vége, hogy az országban egy ember dönt, Orbán Viktor. Szerinte ugyan ez nem biztos, de valószínű. Ezután még krétákat és kartonlapokat osztogattak, amikre mindenki felírhatta, hogy éppen mit gondol a törvénymódosításról, de ez leginkább továbbra is a kormány és a miniszterelnök szidásában merült ki.

Minden rossz, és azt mindenki tudomásul veszi a Kutya Párt szónoka szerint. Fotó: Sándor Judit

Bár a tüntetést politikamentesnek hirdették, a legnagyobb molinóval Márki-Zay Péter Kossuth köreinek hódmezővásárhelyi tagjai jelentek meg már a demonstráció legelején, és elfoglalták a legjobban látható helyet. Nem sokat kellett várni, és megjelent a bukott miniszterelnök-jelölt is. Márki-Zay Péter elvegyült a tömegben, de szemlátomást alig foglalkoztak vele az emberek.

Miután még néhányan elmondták a véleményüket a mikrofonba, a fogyatkozó tüntetők a szegedi Fidesz-iroda felé indultak. Szidták a kormányt és a miniszterelnököt, de egyébként semmilyen atrocitás, vagy rendbontás nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában