Putz Anita és Ambrus István a polgármesterjelölt

2022.07.05. 16:21

Tizenöten szállnak ringbe Mártélyon képviselői mandátumokért, a testület hat helyéért

Kovács Erika

A mártélyiak augusztus 7-én választhatnak polgármestert és képviselő-testületet. Fotó: Kovács Erika

Mártélyon 15-en küzdenek meg az időközi választáson augusztus 7-én vasárnap a 6 képviselői székért, ketten pedig a polgármesteri címért szállnak ringbe. Július 4-én járt le az ajánlóívek leadási határideje.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, április 27-én 4:3-as szavazati aránnyal feloszlatta magát a mártélyi képviselő-testület. A feloszlatást Somodi István Vendel kezdeményezte önálló képviselői indítvánnyal. A mártélyiak nem voltak elégedettek a település fejlődésével, a falu anyagi helyzetével. Az ominózus ülésen elhangzott, egy, az előző testület által megnyert, de meg nem valósított beruházás kapcsán kamatostól kellett visszafizetniük a 200 millió forintos támogatást. Az Államkincstár részletfizetést engedélyezett, de az utolsó, a többihez képest nagyságrendekkel magasabb, 16,5 millió forintos részletet nem tudják rendezni májusban. Többek között ez vezetett a döntéshez.

A nehéz anyagi helyzetben lévő településnek zsebbenyúlós lesz az időközi választás, ami körülbelül 2 millió forintba kerül, ezt a településnek saját magának kell finanszíroznia, nincs hozzá állami segítség.

Az elmúlt napokban kiderült, a polgármesteri poszt egyik jelöltje Ambrus István, a másik pedig a jelenleg ügyvezető polgármesterként tevékenykedő Putz Anita. Mindketten függetlenként indulnak az időközi választáson. A kampány most már gőzerővel zajlik.

A 6 fős testület képviselői mandátumaiért nagy számban, összesen tizenöten küzdenek meg az időközi választáson, valamennyien független jelöltként. Íme a névsor, ahogyan majd a szavazólapokon is szerepelnek: Szabó Teréz Dorina, Nagy András Dániel, Apró Mária, Domján Sándor, Vacsi Irén, Pótári Mihály Zsolt, Kuzma Csilla, Mátrai-Székely Beáta, Mészáros István, Szín Dániel, Kovács Emőke, Erdős Gábor, Borostyán Éva Ivett, Szöllősi Sándor, Csende-Kurai Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában