Hódmezővásárhely

2022.07.19. 10:30

Szabadságra ment a vásárhelyi városháza

Archív Fotó: Frank Yvette

Kéthetes igazgatási szünetet tart a vásárhelyi polgármesterei hivatal. Hétfőn délelőtt senkit nem le­hetett utolérni a városházán. 

Tájékoztatunk minden hódmezővásárhelyi lakost, hogy a polgármesteri hivatal 2022. július 18–29-ig igazgatási szünetet tart. Ebben a két hétben az ügyfélfogadás szünetel – olvasható a közleményben a város gyorshírszolgálatán. 

Az igazgatási szünetről szóló információ már február 17-én kikerült a város honlapjára. Ott annyival több derült ki, hogy „Élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető helyzetet a későbbiekben megadásra kerülő telefonszámon tudnak bejelenteni.” Csakhogy ilyen telefonszámot azóta sem tettek közzé, ezért a városháza számát hívtuk fel hétfőn délelőtt. A telefont a portaszolgálat vette fel. Kerestük a jegyzőt, a polgármestert, a négy közül valamelyik alpolgármestert, vagy bárkit, aki ügyintéző, de senkit nem tudtak kapcsolni. Több vásárhelyi lakost is megkértünk, hogy hasonlóan hozzánk, próbáljanak valakit utolérni a városházán, de fél 12-ig ők is csak a portást érték el. 

Szabó János alpolgármestert mobiltelefonon hívtuk fel. Szerinte, amellett, hogy az ügy­­félfogadás szünetel, minden irodában tartanak ügyeletet, minden működik, csak más fordulatszámon. Tőle azt is megtudtuk, hogy a dolgozók és az alpolgármesterek szabadságon vannak. 
Márki-Zay Péter polgármestert is megkerestük, aki azt mondta, ebben a két hétben csak a legszükségesebb ügyeket intézhetik a vásárhelyiek telefonon vagy e-mailben. 

Próbáltuk úgy szervezni a szünetet, hogy minél több dolgozó vehesse ki a szabadságát. A halaszthatatlan lakossági ügyekben eljárunk, meg fogjuk oldani – ígérte a polgármester. Hozzátette, mivel neki a kampányra elment a szabadsága nagy része, bent lesz a hivatalban. 

Ez az „igazgatási szünet” szerintem jól illeszkedik Márki-Zay Péter polgármesteri tevékenységébe. Igazi vicc kategória, hogy egy megyei jogú városban két hétre bezár a városháza, megáll az élet, pedig krízishelyzetek lesznek, például biztos lesz, akinek temetési segélyre lesz szüksége. Érdekes módon korábban meg tudták oldani nyaranta a szabadságok kiadását – mondta lapunk megkeresésére Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában