Szegedi hírek

2022.07.28. 11:17

Szegeden is kifogásolt a levegő minősége

Illusztráció: Karnok Csaba

Húsz, mérőállomással rendelkező településen, köztük Szegeden is kifogásolt a levegő minősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) levegőhigiénés értékelése alapján. 

A központ beszámolója szerint az érintett helyeken napközben az ózon koncentrációja elérte azt az értéket, melynél a krónikus légúti betegségben szenvedők tünetei erősödhetnek, valamint a gyermekek és az idősek is légúti tüneteket tapasztalhatnak. 

Megjegyezték, az ózon koncentrációja nyáron nő meg leginkább és általában a déli, kora délutáni órákban éri el a legmagasabb értékeket. Az NNK azt tanácsolta, hogy aki teheti, a nap legmelegebb időszakában tartózkodjon beltéri környezetben. 

Továbbá a hőségre és a kedvezőtlen levegőminőségre való tekintettel nem javasolják a szabadban végzett intenzív fizikai munkavégzést, valamint a sportolást. Jelezték, a következő napokban javulás nem várható a levegőminőség alakulásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában