Szegedi hírek

2022.07.27. 18:11

Üzemet épít Algyőn a Prímaenergia

5 éves szerződést kötött az algyői terület bérlésére a Prímaenergia Zrt. Fotó: Karnok Csaba

Egy veszélyes üzemet tervez létrehozni Algyő külterületén a Prímaenergia Zrt., a cég a külterület 01780 helyrajzi számú ingatlanra már 5 évre szóló bérleti szerződést is kötött a tulajdonos MOL Nyrt.-vel. A társaság a bérbe vett területen PB-gázpalackok tárolását és forgalmazását tervezi. 

Szerdán közmeghallgatást tartottak a leendő üzemmel kapcsolatban.

Az eseményen Gáti Ádám tűzoltó alezredes, megyei iparbiztonsági főfelügyelő elmondta, hogy a társaság végzett már tevékenységet a község területén. Egy nagy technológiával dolgozó üzemük volt, amiben palacktöltés zajlott, most viszont új helyre költözik a cég, és csak gázpalacktárolást végez majd. Hangsúlyozta, az üzem maradéktalanul megfelel a jogszabályi előírásoknak.

Volt olyan lakó, aki tiltakozott az üzem létrehozása ellen, mert a terület közelében lakik, míg mások arra panaszkodtak, hogy a cég járművei száguldoznak a Téglás utcában.

Agócs Róbert, a Prímaenergia Zrt. megbízott üzemvezetője erre reagálva elmondta, 3-4 évvel ezelőtt megállapodtak az önkormányzattal arról, hogy a gépjárművek a korábban megépült elkerülő utat használják, azonban a sofőrök is cserélődnek, nem ismerik a települést, a navigációs rendszer pedig bevezeti őket a községbe. 

Hozzátette, folyamatosan oktatják a sofőröket, ezt követően pedig nyomatékosan felhívják a figyelmüket arra, hogy csakis az elkerülő utat használják. Az üzemmel kapcsolatban elmondta, hogy 26 ezer palackot tárolnak majd az új területen, ennek fele töltött, másik fele üres lesz, korábban egyébként 100 ezer palackot tároltak Algyőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában