Helyi közélet

2022.08.18. 18:10

A járda is épül Bökényben

Szabó Imre

Épül a járda Bökényben. Fotó: Magyarcsanád közösségi oldala

Újabb beruházással növelik a Magyarcsanádhoz tartozó, de a falutól bő négy kilométerre lévő külterületi lakóterületen, Bökényen élők komfortérzetét: 10 milliós központi támogatással járda épül – tájékoztatta lapunkat a falu polgármestere, Farkas János.

Bökényben mindössze egy, a töltéssel párhuzamosan futó utca és kéttucatnyi ház van, ám jelenleg ezek mindegyike lakott. A hely ugyanis, mint a csend szigete, egyre népszerűbb, sokan költöznek ide annak ellenére is, hogy nincs vezetékes ivóvíz, sem vezetékes gázszolgáltatás. Sokáig a közlekedés sem volt egyszerű: csak útalap volt, amelyet a helybeliek toldozgattak-foldozgattak az elmúlt évtizedekben. Végül, mint megírtuk, a magyarcsanádi önkormányzat 43 millió forintot nyert az út felújítására tavaly; a munkát a kivitelező Fehér és Fehér Kft. novemberben kezdte, és a két ünnep között fejezte be. 

Mellé épül most járda is a Magyar Falu program egyik pályázatának köszönhetően.

– Az út nagy segítség volt nekünk, de a járdának is örülünk – mondta az egyik helyi lakos, Végh Imre gyógyszerész a Délmagyarország érdeklődésére. Neki már a szülei is itt éltek, ő pedig itt nőtt fel. – Ezek a beruházások megkönnyítik az életünket. Az utóbbi néhány évben nagyot fejlődött Bökény – tette hozzá. 

A járda 70 centiméter széles lesz, és a helyszínen öntött betonból készül, elvezet egészen a temetőig. Az önkormányzat saját cége építi. A kivitelezés a napokban kezdődött és várhatóan szeptember közepén fejeződik be.
 

Címkék#Bökény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában