Nemzeti ünnep

2022.08.11. 15:32

A nagyszínpad helyett lesz Makón tűzijáték

Szabó Imre

A megtakarítás bőven fedezi a tűzijáték árát, mondta el a polgármester. Ilusztráció: Laczkó Izabella/MW

A nemzeti ünnep helyi rendezvényeire invitálta csütörtöki sajtótájékoztatóján a makóiakat Farkas Éva Erzsébet polgármester. Elhangzott, a programsorozat már jövő csütörtökön elkezdődik: délután fél 5-től a Makovecz téri zenepavilonnál muzsikálnak a nemzetközi fúvószenekari találkozó résztvevői, este 6-kor pedig a Szent István király plébániatemplom 250. jubileumát köszöntő kötetet mutatják be a Koronában. Pénteken este 8-tól ismét fúvósok játszanak a zenepavilonnál, szombaton pedig délelőtt háromnegyed 9-kor ünnepi testületi ülés lesz a városházán. Este 7-től a Szent István-szobornál átadják a díszdiplomákat, megáldják az új kenyeret, gálaműsort adnak a fúvószenekari találkozó résztvevői, majd 9-től tűzijátékot rendeznek.  

A közösségi oldalakon máris vita bontakozott ki ez utóbbival kapcsolatban – voltak, akik azt javasolták, inkább a tanévkezdési utalványra költsék az árát. Farkas Éva Erzsébet elmondta, hogy idén nem lesz nagyszínpad a város főterén augusztus 20-án, és az ebből eredő megtakarítás bőségesen fedezi a 15 percnyi tűzijáték bruttó 2 milliós költségét. Amiből viszont a tanszerutalványok költsége amúgy sem jönne ki, az ugyanis 16 millióba kerülne. 

– A nemzeti ünnep hagyományos, méltó megünnepléséhez hozzátartozik a tűzijáték – mondta a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában