Szegedi hírek

2022.08.01. 11:09

Az utasok ragaszkodnak a komforthoz

Kibővített menetrenddel, ám díjkötelesen használható a tramtrain augusztus 1-től. Az utasok szerint a kedvező ár és a kulturált utazási lehetőség miatt népszerű igazán a vasútvillamos.

Kényelmes és praktikus: komfortos utazás a tramtrain-en. Fotó: Tábori Szilvia

Elsőre szellősebbnek tűnnek a szerelvények, ám a kalauzok szerint nincsenek kevesebben az egyébként szokásosnál az augusztus 1-től menetjeggyel használható tramtrainen. 

A Hódmezővásárhelyről hétfőn reggel nyolc és kilenc között közlekedő járatokon bőven volt ülőhely. Egyelőre csak előre váltott jeggyel vagy bérlettel vehető igénybe, a szerelvényen található bankkártyás terminál még nem működött. 

Szegeden a Széchenyi téren egyelőre nem működik a jegyautomata, az Aradi vértanúk terén pedig csak bankkártyával lehet fizetni. 

Láthatóan mindenki biztosra ment, a megállóban egymástól, a járatokon főként a jegyvizsgálóktól kérdeztek az utasok. 

Az állomáson automatából, vagy pénztárban váltott jegynél érdemes arra figyelni, hogy csakis egy órás időintervallumon belül lehet vele utazni. Vásárláskor ki kell jelölni azt a járatot, amelyen használni szeretnénk. Fontos, hogy az egy órás időtartam nem a vásárlástól számítandó, hanem a kiválasztott indulási időponttól.  

A Vásárhely-Népkertből 8 óra 41 perckor induló vasútvillamos egyébként a menetrendben ígért 9 óra 14 percre már az Anna-kútnál tartott, minden fennakadás nélkül. 

Az egyik utas, Kiss Lajos hétköznaponként különböző időpontokban ingázik Vásárhely és Szeged között, amikor csak teheti, kerékpárral együtt, mert mindkét városban a megállótól még sokat kell gyalogolnia. A traimtrain szolgáltatása számára abszolút ideális, kulturált közlekedésre ad lehetőséget, ám az ingyenes periódusban nem egyszer előfordult, hogy biciklivel már nem szállhatott fel. Arra számít, hogy a menetjegy miatt kicsit kényelmesebb lesz az utazás. Kerékpárt is csak az szállít majd, akinek tényleg szükséges. 

A kalauzok egyébként, akik eddig lényegében utaskísérőként voltak jelen a járatokon, mindig készségesen segítettek. A részben kerékpárok szállítására kijelölt helyen gyakran kellett megkérniük az utasokat, hogy a közlekedési eszköz rögzítéséhez adják át helyeiket. 

A megkérdezettek szerint egészen biztos, hogy akik az ingyenes tesztidőszakban megkedvelték a tramtrain komfortját, például a gyorsaságot, vagy a klimatizált szerelvényeket, ezentúl szintén igénybe veszik. 

Főleg, hogy a menetjegy és a bérlet ára is kedvezőbb az egyéb Vásárhely és Szeged közötti tömegközlekedési lehetőségeknél. 

A Szeged-Algyő-Hódmezővásárhely távon a teljesárú vonaljegy például 465, a havi bérlet 17 ezer 800 forint, Szegedi helyi közlekedési bérlettel kombinálva is mindössze 21 ezer 200 forint. Vásárhelyen belül 250 forint a jegy, a bérlet pedig 5940 forint.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában