Szentes

2022.08.05. 13:19

Csarnokot épít, tevékenységet bővít a fuvarozó cég

Négy elemből álló projektet valósít meg az SZH-Trans’08 Fuvarozó Kft. A hűtött élelmiszer fuvarozásával foglalkozó cég csarnokot épít, új gépeket szerzett be, képzést nyújt a munkatársainak, emellett napelemes rendszert is telepít, ehhez pedig csaknem 121 millió forintos pályázati támogatást nyert el.

Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

 Az ingatlanberuházás és az új gépek beszerzése közvetlenül fejleszti cégünk kereskedelmi tevékenységét. Az SZH-Trans Kft. fő profilja az élelmiszer-fuvarozás, ebből adódóan közel harminc tehergépjárművel rendelkezünk, amelyeket jelenleg bérelt telephelyen tárolunk. A pályázati összegből finanszírozott JCB 4CX kotró rakodó és a LOCUST L930 SPEED+ univerzális rakodógép segítségével saját telephelyünk tereprendezését olyan minőségben tudjuk végrehajtani, hogy megfelelő legyen egy tehergépjármű-parkoló kialakítására 

– nyilatkozta Szabó József, a cég ügyvezető igazgatója.

A fuvarozó cég 120,8 millió forintos európai uniós támogatást nyert el a céljai megvalósítására. Ez, mint Szabó Józseftől megtudtuk, az építőipari alapanyagok drágulása miatt a költségek felét fedezik csak, a többit önerőből teszi mellé a cég.

A beruházás során egy közel 1000 négyzetméteres csarnokot építenek, ez egy három beállásos, két szerelőaknás tehergépjármű-javító műhelynek ad majd helyet. Ezzel a cég tehergépjárművek teljes körű javítását is tudja majd biztosítani, tovább bővítve tevékenységi körüket. A javítóműhely tetején napelemes rendszert is telepítenek.

A projekt részeként képzési szolgáltatást is igénybe vesznek: a kötelező éves oktatáson felül tachográf oktatást is szerveznek a munkatársaiknak.

Mint Szabó Józseftől megtudtuk, a projekt fizikai befejezési határideje jövő év októberének vége, de a csarnokot még idén év végéig szeretnék szerkezetkész állapotba hozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában