Helyi összefogás

2022.08.10. 18:49

Éjjellátó készüléket kaptak a dorozsmai polgárőrök

K.A.R.

A migránsok és az eltűnt személyek felkutatásában is segít az új eszköz. Fotó: Kiss Anna

Ismét összefogtak a dorozsmaiak egy jó ügy érdekében, adományokkal segítették a helyi polgárőröket, hogy meg tudják vásárolni a több mint 100 ezer forintba kerülő éjjellátót.

A civilek és a vállalkozók mellett Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője és Ruzsa Roland önkormányzati képviselő is jelentős összeggel járult hozzá az eszköz beszerzéséhez.

Lapunknak elmondták, azért tartották fontosnak, hogy forrást biztosítsanak a vásárláshoz, mert ezzel segíteni tudják a polgárőrég munkáját a migrációs helyzet kezelésében. Megjegyezték, a polgárőrök ezen tevékenysége is továbbnöveli a helyiek biztonságérzetét.

Fotó: Kis Anna

Szemesi Szilveszter, az egyesület elnöke és Virágh László, az egyesület tagja arról számolt be a Délmagyarországnak, hogy nemcsak az illegális bevándorlók, hanem az eltűnt személyek felkutatásában is nagy segítség lehet a Csehországból érkezett műszer. Hozzátették, korábban volt rá példa, hogy eltűnt ember keresésében segítettek a rendőrségnek, de mostanság szerencsére nem jellemző, hogy ilyen eset történne Kiskundorozsmán.

Beszámoltak arról is, hogy folyamatosak a lakossági bejelentések arról, hogy migránsokat láttak a településrészen, tehát helyben is érzékelik az élénkülő migrációs nyomást. Elárulták, a most beszerzett eszközzel éjszaka akár 400 méterre is ellátnak az infrafényvető segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában