Szegedi hírek

2022.08.09. 15:20

Elvitettük a balesetveszélyes roncsautót

Eltűnt végre a Szegedre bevezető úrtól az a kisteherautó, ami egy hónapig csak az autósoknak szúrta a szemét, a hatóságoknak nem. Hogy ki vitte el nem tudjuk, de mindegy is, egy balesetveszéllyel kevesebb lett az utakon.

Suki Zoltán

Volt, nincs a roncsautó. Fotó: Török János

Újságcikkünk megjelenése után néhány nappal eltűnt az a kisteherautó, ami több mint egy hónapig állt Szeged határában, a nagybani piac magasságában, ugyan forgalom elől elzárt területen, de mégiscsak az úttesten. Hogy ki vitte el, azt egyelőre nem tudjuk, azt viszont igen, hogy a Magyar Közút szerint kinek a dolga lett volna már korábban is foglalkozni vele. 

Korábban írtuk, hogy Szegeden, az E75-ös főúton hagytak nagyjából egy hónapja egy kisteherautót, amivel azóta a kutya sem foglalkozik. Akkor megpróbáltuk kideríteni, hogy kinek kellene elszállítania a kocsit. Mivel Szeged közigazgatási határán kívül van, ezért a Szegedi Közlekedési Kft-nek semmi köze hozzá. A rendőrségen valami hasonlót válaszoltak, azzal, hogy keressük az SZKT-t, vagy a Közutat, és végül az utóbbi cég volt a nyerő, vagyis ők tisztában vannak azzal, hogy ilyen esetekben mit kell csinálni.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője azt írta, hogy ha közterületen, tartósan elhagyott járművel találkoznak és az a forgalombiztonságra veszélyt jelent, kúpozással, táblázással biztosítják a helyszínt és hívják fel a közlekedők figyelmét. Gyorsforgalmi útszakaszokon ezeket a járműveket el is szállíthatják, engedi nekik a jogszabály. Nem gyorsforgalmi útszakaszok viszont – ilyenen állt az autó – már nem ők az illetékesek, de megteszik, amit lehet.

„Kollégáink a vonatkozó jogszabály alapján értesítik a rendőrséget, ők szólíthatják fel a jármű tulajdonosát vagy gondoskodhatnak a jármű elszállításáról. Az esetről kollégáink a rendőrséget tájékoztatják, további intézkedéseket ők tehetnek majd.”

Hogy a rendőrök vitték-e el végül a kocsit, vagy ellopta valaki, esetleg az eredeti tulajdonosának hiányzott-e és visszament érte, nem tudni. A lényeg, hogy egy balesetveszéllyel kevesebb van mától az utakon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában