Helyi közélet

2022.08.02. 08:20

Felelősek a megszelídített rókákért - Megújult Mindszent eleven kulturális színtere

Tizenkét millió forint vissza nem térítendő állami támogatásból újult meg a Mindszenti Művelődési Központ és Könyvtár. Lángmentes függönyt is vásároltak.

1 millió forintból újítják fel a mindszenti művelődési központot. Archív fotó: Tábori Szilvia

Fotó: Tábori Szilvia

A Mindszenti Művelődési Központ felelős a megszelídített rókáiért elnevezéssel 12 millió forint támogatást nyújtott a Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtár infrastrukturális fejlesztésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az első részben közel 2 millió forint értékben a színháztermünkben a színpadi függönyöket tudtuk lecserélni lángmentes fekete molton függönyökre. A második részben 4 millió forintért lecseréltük a színháztermünk főbejáratainál a kétszárnyas ajtók nyílászáróit és pánikzárakat szereltettünk fel – foglalta össze lapunknak a munkálatokat Kovács Ildikó intézményvezető. Hozzátette: a harmadik és legjelentősebb, ámbár a legláthatatlanabb szakasz ugyancsak a színházteremhez kapcsolódik. Felújították az egész épület villamos-berendezéseinek központját, lecserélték az elavult részeket. Tovább korszerűsítették a színpad szcenikai-világítás technikáját. A támogatásból még beszereztek szenzoros fertőtlenítőszeres adagolókat.

Néhány évente jellemzően kisebb felújításokra költöttünk, ám ilyen léptékű beruházás 2007 óta nem valósulhatott meg. 2007-ben költözött be a Városi Könyvtár az épületbe, és akkor az ingatlan első részét szükségszerűen felújítottuk. Később sikerült akadálymentesíteni és felújítani a vizesblokkokat is például – hangsúlyozta Kovács Ildikó.

Elevenek a hétköznapok a mindszenti kulturális intézményben, kiemelten figyelnek a klubok, szakkörök, öntevékeny körök szervezésére, működtetésére. Nyáron számtalan gyerektábor, olykor pedig éjszakába nyúló program helyszíne az épület előtti tér és parkja. Legutóbb a veterán járművek 13. találkozója népesítette be környékét. 

Nyitott szemmel és füllel fontos dolgozni, hogy programjainkkal a közösségünkre, az itt élők igényeire reflektáljunk. Így mindenki magáénak érezheti a rendezvényeket – fogalmazta meg korábban Kovács Ildikó a Közösségi Múzeumok elismerés apropóján. Aktualitásként augusztus 13-ig látogatható a kézműves – mézeskalács, kosárfonás, hímzés és csipke – műhelyek kiállításaiból nyílt tárlat, emellett Samu Katalin szobrászművész állandó kamaratárlata is figyelemre méltó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában