Közút

2022.08.10. 17:51

Félsorompót építenek a mindszenti vasúti átjáróban, ahol öten haltak meg egy balesetben

delmagyar.hu

Forrás: facebook.com/mindszentvaros/

Mindszent város önkormányzata osztotta meg a Facebook oldalán, hogy elkezdődtek a munkálatok abban a vasúti átjáróban, ahol áprilisban öten haltak meg. A vonat 100 métert siklott, utána az árokba fordult, a mozdonyvezetővel és jegyvizsgálóval együtt 14 ültek rajta. A Citroën Jumper típusú kisteherautóban hét férfi ült, a Dózsa telepiek elmondása szerint építőipari munkások, akik dolgozni indultak. A sofőr valamiért nem vette figyelembe a fénysorompó piros jelzését és nekihajtott a Vásárhely felé tartó „Piroska” vonatnak. Akkor a közelben élőktől megtudtuk, négyen azonnal meghaltak az utasok közül, az ötödik férfiért még küzdöttek a mentősök, de őt sem tudták megmenteni. A hatodik utas súlyos koponyasérülést szenvedett, a hetedik személy pedig a saját lábán szállt ki a járműből, fel-alá járkált, látszott rajta, hogy sokkos állapotban van, fogalma sem volt, hogy mi történt. 

Most félsorompót építenek az átjáróban, hogy ezzel megakadályozzák az ehhez hasonló baleseteket. Így hamarosan már nem csak fekvőrendőr, hanem a sorompó is felhívja a gépjárművezetők figyelmét a veszélyes átkelőre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában