Szegedi hírek

2022.08.17. 20:40

Felújítják a Szabadság téri futópályát

K. A. R.

Megfelelő szintre emelik a salakréteget a futópályán. Fotó: Karnok Csaba

A hét elején több olvasónk is jelezte, hogy valamilyen munka kezdődött el múlt hétvégén Alsóvároson, a Szabadság téri futópályán, amelyet nem tudnak használni, mert nagyobb kövek vannak rajta. 

Éppen ezért megkerestük írásban a körzet önkormányzati képviselőjét, Kovács Tamás alpolgármestert, akinél arról érdeklődtünk, hogy milyen munkavégzés zajlik a pályán, miért van arra szükség, és előreláthatólag meddig tart a fejlesztés. Választ azóta sem kaptunk, azonban a megkeresésünk után egy nappal az önkormányzat oldalán gyorsan közzétettek egy cikket a futópályáról, valamint néhány fotót az alpolgármesterről, ahogy épp a köveket szedi egy vödörbe. 

Így tudtuk meg, mi zajlik a pályán, és tudjuk most olvasóinkat tájékoztatni minderről. Az írás szerint az alpolgármester azt szeretné, ha a rekreációs célokat szolgáló, 314 méteres futókör jobban kímélné az Achilles-inakat, a boka, a térd és a csípő ízületeit. Azonban egy 40 méteres szakaszon a salakréteg annyira elvékonyodott, hogy annak megforgatása a saját anyagával már nem volt lehetséges. 

Vasárnapra viszont ezt helyreállították, így a pályát ismét használhatják az alsóvárosiak. De teljesen még nem készültek el, a jövő héten salakot terítenek le a pályára. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában