Hónapokig bújkált sérülten

2022.08.16. 07:40

Hátsó lábaira lebénult cicának keresnek gazdát

T. Sz.

Lebénult hátsó lábakkal is élhet teljes életet új gazdái mellett. Fotó: Tábori Szilvia

Lebénult hátsó lábakkal Hajós Pincefalu egyik szőlő dűlőjében húzta meg magát egy fiatal, gazdátlan, vélhetően elütött macska. A környékbeliek szerint már több hónapja élt ott így, mellső lábain húzva magát közlekedett a puha, homokos területen. A macska azóta Vásárhelyre került és civilek keresnek neki végleges helyet. 

A mentett cicát Csongrád-Csanád megyében vizsgáló orvos szerint sajnos hónapokkal a baleset után már nem sokat tehetnek érte. De láthatóan jól funkcionál, így törődéssel, némi óvintézkedéssel a körülményekhez képest teljes életet élhet. A lábait kell védeni a horzsolástól. 

Ideiglenes gazdái szerint más macskákkal kitűnően elvan, de kutyáktól sajnos retteg. A vizsgáló orvos szerint a telet semmiképp sem töltheti a szabadban, a lebénult lábai lefagynának, ami komoly probléma lenne. Élni akarása láthatóan nagyon erős, de egyre nehezebben tűri jelenlegi körülményeit. 

Mindenképp egy lakás lenne számára ideális, ahol nyugodtan élheti hátralévő éveit. Sérülése ellenére szobatiszta, az almot használja. Érdeklődni a 06-20/247-3662-es telefonszámon lehet iránta. 

A szegedi székhelyű Országos Állatvédelmi Alapítvány alapítója és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke szerint tévedés, hogy sérült, esetleg tartósan beteg cicával mindenképp nehezebbek a mindennapok. A hajósi cica is kitűnően elélhet egy lakásban. A gondoskodás, a törődés pedig átsegíti majd a kezdeti lelki nehézségeken.

Az állatvédők szegedi irodájában él jelenleg a korábban szinte a felismerhetetlenségig összevert mindszenti cica. A műtét után hónapokig drótok tartották össze az állát, bal szemére szinte teljesen vak. Balogh Ernő szerint sajnos Manó cica esete nem egyedi, az utcai, gazdátlan állatokat gyakran bántalmazzák. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában