Szegedi hírek

2022.08.08. 16:40

Hiába keresik temetőügyben, nem válaszol az alpolgármester

A múlt héten írtuk meg, hogy mostantól a nyugdíjasoknak és a kismamáknak is fizetni kell, ha autóval hajtanának be valamelyik szegedi, városi tulajdonú temetőbe. A cikk nem hatotta meg a gazdasági alpolgármestert, de Kovács Tamás nemcsak arra, hanem egy 77 éves ember levelére sem reagált.

Suki Zoltán

Hiába nem tetszik az időseknek, fizetniük kell a behajtásért. Fotó: Karnok Csaba

A módosítás kizárólag arról lett megfogalmazva, hogy miként nehezítsék meg az elhunyt családtagok végtisztességének megadását, miként nehezítsék meg a már elhunyt hozzátartozók sírjánál, urnatárolójánál az elhunyt részére a kegyelet megadását, azaz a temetkezési helyének időnkénti felkeresését! – írta Kovács Tamás gazdasági alpolgármesternek egy 77 éves szegedi férfi, miután megtudta, hogy változik Szeged temetkezési rendelete.

A levelet a Délmagyarország is megkapta és az idős férfi kérésére szó szerint idézzük. Szerinte „ez a rendeletmódosítás nem más, mint egy kőkemény tarifaemelés, aminek már a beterjesztése kori és magában az elfogadott és kihirdetett rendeletmódosításban is igen furcsa indoklás szerepel. Ez az indoklás nem más mint az, hogy régen volt tarifaemelés.” – teszi hozzá.

Azt is írta, hogy „aki ezt a rendeletmódosítást kitalálta az egy lelketlen ember. Az én olvasatomban egy elhalálozott hozzátartozó elbúcsúztatásából, végtisztesség megadásából piacgazdaságot, piacgazdasági indoklást gyártani és az alapján rendeletet módosítani igen gyomorforgató, mondhatni undorító dolog” – olvasható a levélben.

A levélíró egyébként a Belvárosi temetőbe jár rendszeresen, nem mozgássérült, de nehezen mozog. Kovács Tamás, gazdasági alpolgármester válaszra sem méltatta.

A múlt héten írtuk meg, hogy mostantól ötszáz forintot kérnek alkalmanként azoktól a nyugdíjasoktól és csecsemővel érkezőktől, akik autóval szeretnének behajtani valamelyik városi fenntartású szegedi temetőbe. Akkor egy asszony zokogva mondta el lapunknak, hogy szerinte ez az idősek és a nyugdíjasok arculcsapása. Arra emlékeztetett, hogy Botka László polgármester nagy mellénnyel jelenti be rendszeresen, hogy a város tízezer forintot ad a nyugdíjasoknak, csak éppen arról nem beszél, hogy ezt a másik kezével el is veszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában