Katasztrófavédelem

2022.08.10. 13:29

Hogyan (ne) oltsuk a kigyulladt étolajat - Videó

delmagyar.hu

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A katasztrófavédelem bejegyzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy fontos mindent ellenőrizni amikor a lakásunkból kilépünk. Ezzel is megakadályozva a lakástüzek keletkezését. 

Egy társasházi lakásba riasztották a tűzoltókat. Egy első emeleti lakásban ételmaradék okozott riadalmat vasárnap délután. Füst miatt érkezett bejelentés. A tűzoltók azzal szembesültek, hogy a tűzhelyen felejtette a lakásban lakó az ételt , amely füstölt. A tűzoltók eloltották a lángokat. 

Felhívják a figyelmet arra, hogy soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni a tűzhelyen az ételt! Ha már ég, nem szabad vízzel oltani! Ehelyett helyezzük az edényre a fedelét, ha nincs, egy vizes rongy is megteszi - és el is oltottuk a tüzet. 

Otthonunk biztonsága érdekében valamennyi háztartásba javasolják a három testőr beszerzését: a füstérzékelőt, a szén-monoxid-érzékelőt és a tűzoltókészüléket. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában