Jótékonyság

2022.08.12. 19:02

Szívbeteg gyerekeket támogatnak a gumikacsa versennyel

Munkatársunktól

Fotó: Török János

Gumikacsa versenyt szervez a Rotary Klub Szeged Dóm, a befolyt összeggel pedig szívfejlődési rendellenességgel született kisgyermekeket juttatnak életmentő szívműtéthez. Szeptember 3-án több ezer egyedi sorszámmal ellátott sárga színű gumikacsát szórnak majd a Tiszába, ahol a sodrásnak köszönhetően a kacsák versengeni kezdenek, amíg el nem érik a kijelölt célt. A versenypályának jelölt folyószakaszon segítő hajók figyelik, hogy a versenyző kacsák a pályán belül maradjanak. A cél előtt a pályát folyamatosan szűkítik, míg a kacsák elérnek a célhoz, ami egy szűk célkapun vezet át. Így könnyen meg tudják állapítani a versenykacsák sorrendjét. A célba érkező kacsák között, sorszámuk alapján kialakul egy sorrend. Azok a szerencsések, akik az első 150 beérkező kacsák sorszámával ellátott adományszelvénnyel rendelkeznek, értékes ajándékokat vehetnek át a támogatók felajánlásával. 

Az esemény igazi családi program. Nézőként is élménydús, de a szervezők bátorítanak mindenkit, hogy a jó cél érdekében adományozóként vegyen részt a programon. Az adományokból ugyanis a Rotary Gift of Life – Ajándékozz életet! projektet támogatják. Sorszámmal ellátott kacsa adományjegyeket a következő helyeken lehet vásárolni: az Árkád Szeged első szintjén, a szökőkút mellett augusztus 13-tól szeptember 2-áig 16.00-tól 19.30-ig hétköznaponként, hétvégén pedig 13.30-tól 16.30-ig; a Szegedi Ifjúsági Napokon augusztus 23-a és 27-e között a Civil Faluban, minden nap 16.00-tól 20.30-ig; a rendezvény napján (szeptember 3.) a rakparton és Újszegeden a Partfürdőn a Rotary Sátornál 10.00-tól 14.00-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában