Szegedi hírek

2022.08.01. 13:47

Ismét fogadja a betegeket az urológiai klinika

Archív fotó: Török János

A kényszerű, 8 napos felvételi leállás után ismét teljes – a szabadságos időszaknak megfelelően csökkentett – létszámban áll ellátási területe urológiai és andrológiai betegeinek teljeskörű, illetve a három megyés régió súlyos betegeinek harmadik progresszivitási szintű ellátására rendelkezésére az SZTE Urológiai Klinika. 

A hírt Bajory Zoltán tanszékvezető professzor tette közzé a klinika Facebook-oldalán, egyúttal köszönetet mondva azoknak, akik a szabadságok és betegségek miatt kiesett kollégák helyettesítésében jelentős önkéntes plusz munkával vettek részt, illetve a kollegiális segítségért a régió valamennyi urológiai osztályának.

Mint arról mi is beszámoltunk, július 21-én jelentették be a Nemzeti Népegészségügyi Központnak az ellátás szüneteltetését, személyi feltétel hiányára hivatkozva. 

A klinika az újonnan érkező fekvőbetegeket nem tudta fogadni, őket a Debreceni, a Pécsi és a Semmelweis Klinikai Központnak, valamint a gyulai, a bajai és az orosházi kórháznak irányították tovább. A járóbetegek és az akkor már bent fekvő betegek ellátását azonban továbbra is biztosították. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában